Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.10.2021

Trailer en poster tienerfilm Jan Verheyen, Lien Willaert en dochter Anna online

door Vertigo

Bittersweet Sixteen, het unieke filmproject van de voltallige familie Verheyen-Willaert, haalt op 22 december de Belgische zalen en nu staan de trailer en poster online.

Het scenario werd geschreven door de 15-jarige Anna Verheyen en is grotendeels geïnspireerd op haar eigen schoolervaringen. Samen met haar ouders Jan Verheyen en Lien Willaert nam ze ook de regie voor haar rekening.

De Vlaamse film van, voor en over tieners is de eerste in zijn soort en gaat over Lotte, een tiener van 15. Zij kijkt uit naar haar 16e verjaardag, haar ‘sweet sixteen’. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug: een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld.

Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Ondertussen razen hormonen door puberlichamen, worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, het ontwijken van de valkuilen van de middelbare school, en existentiële twijfels en vragen als daar zijn: waarom moeten we weten uit welke grondlagen de Kempische bodem bestaat, en waarom moest X in godsnaam sterven in The Walking Dead? Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte’s 16e verjaardag.

De film kan rekenen op een uitgebreide cast van opkomend fris, jong talent waaronder Yana Steenhout (Lotte), Ninalotte Roose (Astrid), Nell Cattrysse (Kat), Aaron Blommaert (David), Nidal van Rijn (Max), Zion Luts (Tymen), Steffie Mercie (Angel), Stien Edlund (Stefanie), Ayco Weets (Fleur), Maxine Janssens (Eva), Imea Denooze (Alexa), Emma Van Raemdonck (Amber) en Héritier Tipo (Juma). Als ouders herkennen we ervaringsdeskundigen Tine Embrechts (Samantha, mama van Lotte), Joke Devynck (Jo, mama van Astrid) en Leen Dendievel (Veronique, mama van Kat). Het onderwijzend personeel bestaat uit Sven De Ridder (‘De reus’), Isabelle Van Hecke (mevrouw Troch), en Kürt Rogiers als de schooldirecteur.

Bittersweet Sixteen zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt geproduceerd door Max Rockatansky NV in samenwerking met Banijay Belgium, Kinepolis Film Distribution (KFD), Dutch FilmWorks (DFW) en met de steun van Screen Flanders en de tax shelter van de Federale Regering. Partners zijn Powerplus, Xior Student Housing, Désirée, Trilec, Jet Import, Cardoen, JBC, Stad Antwerpen en Ministerie van Onderwijs.