Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.11.2017

Kevin Spacey uit film knippen kost aardige duit

door Vertigo

De controverse rond Kevin Spaceys grensoverschrijdend gedrag werd zo groot dat regisseur Ridley Scott zich genoodzaakt zag om de acteur uit All the Money in the World te knippen. Er werden reshoots ingepland met Christopher Plummer in plaats van Spacey. Een ongeziene zet in Hollywood, die flinke financiƫle gevolgen blijkt te hebben.

Het zou zo’n 10 miljoen dollar kosten om Spacey te vervangen. Niet alleen de reshoots moeten gebeuren, maar er moet ook nieuw promomateriaal gemaakt worden en het postproductieteam moet extra werk leveren. Dat baart de financiers natuurlijk de nodige zorgen – de film kostte origineel maar 40 miljoen dollar – maar men zag geen andere oplossing.

All the Money in the World werd immers getipt als een Oscarkandidaat, maar de kansen werden gefnuikt door de aanwezigheid van Spacey. Het blijft echter moeilijk om nog mee te dingen in de race. Normaal gezien worden de kandidaatfilms al in november aan de Academy-leden getoond, nu hoopt men om de film op 15 december te kunnen screenen.

Ondanks het hogere prijskaartje is men ervan overtuigd dat het ook commercieel gezien de beste optie was om Spacey te vervangen. Iedereen lijkt te beseffen dat niemand nog naar een film met Spacey wil gaan kijken, want ook co-sterren Mark Wahlberg en Michelle Williams maakten zich vrij voor de reshoots.

Of deze last minute ingreep de moeite heeft geloond, weten we vanaf 27 december. Dan komt de film in Belgiƫ in de zalen.

Bron: Variety