Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.11.2017

Waarom er nog geen sprake is van een nieuwe Mad Max-sequel

door Vertigo

Twee jaar na de release van Mad Max: Fury Road, dient regisseur George Miller een klacht in tegen studio Warner Bros. Miller beschuldigd de studio er van hem niet correct te hebben betaald.

Volgens hun contract zou Warner Bros. het productiebedrijf van Miller een bonus van zeven miljoen dollar uitbetalen als de productie van de film niet meer dan 157 miljoen dollar zou kosten. Volgens Warner Bros. bleef de productie niet binnen dat budget, maar Miller en co. betwijfelen dat. Zij beweren dat Warner Bros. zelf enkele beslissingen nam waardoor de kosten hoger opliepen. Als dat bedrag van de totale productiekosten wordt afgetrokken, is de productie wel binnen budget gebleven.

Een tweede klacht luidt dat Warner Bros. ook andere contractuele verplichtingen niet is nagekomen. Als de studio op zoek zou gaan naar een co-financier, zou Millers bedrijf als eerste die kans krijgen. Dat is volgens Miller niet gebeurd. Warner Bros. beweert dat het alle afspraken is nagekomen en deelde al mee dat het zich krachtdadig zal verzetten tegen de aanklachten.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Bron: Dark Horizons