Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.11.2017

Thor: Ragnarok blijft heer en meester van de Amerikaans box-office

door Vertigo

Thor: Ragnarok blijft het uitstekend doen in de zalen. Met een opbrengst 56 miljoen dollar was de Marvelfilm ook dit weekend nummer één aan de Amerikaanse box-office. Wereldwijd haalde de blockbuster al meer dan 650 miljoen dollar op. Daarmee lijkt de threequel een van de meeste succesvolle films van 2017 te worden.

De kans dat de film meer dan 900 miljoen dollar opbrengt, wordt elke dag groter. Thor: Ragnarok doet het nu al veel beter dan de eerste Thor-film en bracht in drie weken meer op dan Thor: The Dark World in totaal.

De concurrentie in de Amerikaanse zalen was dit weekend nochtans niet mals. Daddy’s Home 2 werd dan wel afgekraakt door de pers, de komedie met Mark Wahlberg en Will Ferrell bracht 30 miljoen dollar op tijdens zijn openingsweekend. Paramount had waarschijnlijk op meer gerekend, want het origineel haalde twee jaar geleden acht miljoen meer op tijdens zijn eerste weekend.

Een andere film die Thor: Ragnarok het vuur aan de schenen moest leggen, was Murder on the Orient Express. Acteur-regisseur Kenneth Branagh had met onder meer Johnny Depp, Judi Dench en Daisy Ridley immers een sterrencast verzameld voor zijn Agatha Christie-bewerking. Het box-office-succes viel al bij al nog mee met 28,2 miljoen dollar.

Wereldwijd haalde de film al 57 miljoen dollar op. Geen duizelingwekkend cijfer, maar wel net genoeg om het budget terug te verdienen. Of het resultaat 20th Century Fox zal kunnen overtuigen om aan een vervolg te denken, moet nog blijken. Branagh zelf kan alvast niet wachten om zijn nepsnor weer op te plakken.

Bron: The Playlist