Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.10.2021

John C. Reilly teaset nieuwe Paul Thomas Anderson-samenwerking Licorice Pizza

door Vertigo

Acteur John C. Reilly sloeg na Hard Eight, Boogie Nights en Magnolia opnieuw de handen in elkaar met Paul Thomas Anderson voor Licorice Pizza en heeft een tipje van de sluier opgelicht.

De film vertelt een liefdesverhaal over de personages van Cooper Hoffman, de zoon van Philip Seymour Hoffman, en Alana Haim, een lid van de band Haim. Voor beiden is Licorice Pizza hun eerste langspeler.

Reilly heeft het eindresultaat gezien en prijst de twee nieuwkomers. “Toen Paul me de eerste cameratest van Cooper en Alana toonde, zei ik: ‘Man, als je ervoor kan zorgen dat ze zich zo vrij blijven voelen, zit er een film in.'” zegt de acteur in een gesprek met Haim.

Wat Reilly betreft, is vooral Haim betoverend. “Je kunt je ogen niet van haar afhouden,” vervolgt hij. “Ik heb dat al eerder meegemaakt met een open haard of een baby, maar bijna nooit met volwassenen. Op de set zat ik vastgekluisterd aan de monitor, zelfs tussen takes door.”

“Er is maar één andere acteur die me dat gevoel bezorgt, Joaquin Phoenix. Als je naar hem kijkt, lijkt hij wel een wasbeer die in vuilnisbakken aan het snuffelen is. Je vraagt je af wat hij gaat doen en kunt je op niets anders focussen. Het is moeilijk om dat soort energie uit te stralen voor de camera, Alana, neem het van me aan.”

Verder zegt Reilly dat hij zich na het zien van Licorice Pizza heel melancholisch voelde, ook al draait de film rond een schattige en onschuldige relatie. “Dat komt volgens mij omdat je personage op veel vlakken in de war is,” zegt hij tegen Haim.

“Ze is constant op zoek naar zekerheid over om het even wat, maar vindt ze niet,” vervolgt hij. “Ik herinner me dat gevoel uit mijn jeugd. Ik nam de meningen van mensen die ik bewonderde over, gewoon om er één te hebben.”

Bron: IndieWire