Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.06.2020

John Boyega en Joe Cornish overwegen Attack the Block-sequel

door Vertigo

Door de speech van hoofdrolspeler John Boyega tijdens een Black Lives Matter-betoging in Londen is Joe Cornish’ Attack the Block, waarin een jongerenbende onder leiding van Boyega’s personage het opneemt tegen aliens, opnieuw onder de aandacht gekomen.

Ondertussen zijn Cornish en Boyega al een tijdje aan het brainstormen over een sequel. “We hebben een aantal ideeën,” zegt Cornish. “Ik heb een paar maanden geleden met John samengezeten om erover te praten.”

“We hadden al ideeën na de eerste film, maar zijn allebei druk bezig geweest met andere dingen,” vervolgt hij en hint dat een mogelijk vervolg zou inspelen op de actualiteit.

“Het origineel is nu tien jaar oud en snijdt onderwerpen aan die nog steeds actueel zijn,” zegt hij. “De film lokte heel wat kwade reacties uit bij zijn release omwille van het ongewone hoofdpersonage.”

“Ik vind het schitterend dat mensen de film herbekijken,” vervolgt hij. “Het is een mooi moment voor John en hopelijk leidt het tot verandering op sociaal niveau. Een klein deeltje zijn van iets dat hopelijk veel groter wordt, is heel opwindend.”

Bron: Empire