Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.06.2020

David Fincher draaide duizelingwekkend veel takes voor nieuwe film

door Vertigo

David Fincher staat erom bekend dat hij meerdere takes draait van één scène en lijkt zichzelf voor zijn nieuwe langspeler Mank, een biopic over Citizen Kane-scenarist Herman J. Mankiewicz (Gary Oldman), te hebben overtroffen.

“Sommige scènes namen één week in beslag,” zegt Amanda Seyfried. Zij vertolkt Marion Davies, een actrice die volgens sommigen als inspiratiebron dienden voor de tweede echtgenote van Charles Foster Kane.

“Ik weet niet hoeveel takes we gedraaid hebben, maar ik gok tweehonderd,” voegt ze eraan toe. “Ik kan er echter volledig naast zitten en misschien waren het er meer.”

“Soms waren we vijf dagen bezig aan één scene waarin ik geen tekst had,” vervolgt ze. “Bovendien kon ik mij niet ontspannen omdat ik op een gegeven moment vanuit negen of tien verschillende camerastandpunten werd gefilmd.”

“Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zo hard gewerkt, maar ik ben blij met het resultaat. Aanvankelijk vroeg ik mij af hoe ik in godsnaam Marion Davies kon spelen en haar accent nabootsen, maar ik kon de kans om met een unieke regisseur als David Fincher samen te werken niet laten liggen.”

Bron: IndieWire