Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.09.2021

Evenaart No Time to Die Britse bioscoophype Avengers: Endgame?

door Vertigo

De Britse bioscoopsector maakt zich op voor de release van No Time to Die op 30 september en hoopt dat de film een keerpunt wordt na de massale sluitingen tijdens de coronacrisis.

No Time to Die doet het alvast uitstekend in voorverkoop. Sinds 13 september zijn er tickets beschikbaar en ondertussen werden er al meer verkocht dan voor om het even welke film sinds het begin van de pandemie.

Volgens het hoofd van een regionale Britse bioscoopketen overtreft de voorverkoop ruimschoots die van Tenet in 2020 en doet de interesse in de film denken aan de hype rond Avengers: Endgame uit 2019.

Avengers: Endgame was waarschijnlijk de laatste film waarbij we het gevoel hadden dat de mensen hem absoluut niet wilden missen en hem zo snel mogelijk wilden zien,” klinkt het.

De vierde Avengers-film brak het record voor beste openingsweekend in het Verenigd Koninkrijk. Dat stond daarvoor op naam van No Time to Die-voorganger Spectre.

Het valt af te wachten of No Time to Die een nieuw record op zijn naam zal schrijven, maar de Britse bioscopen stellen alvast alles in het werk om er een succes van te maken.

Verschillende grote bioscoopcomplexen zullen de film op elk mogelijk scherm vertonen en in sommige zal er om het kwartier een nieuwe voorstelling beginnen. In het Londense Cineworld 02 zal de film 50 keer per dag te zien zijn.

Daarnaast wordt er ook aan de totale bioscoopervaring gedacht. Eén cinema biedt bezoekers een gratis glas Martini en een portie popcorn aan bij aankoop van een ticket voor No Time to Die en anderen plaatsen Aston Martins bij de ingang zodat bioscoopgangers er foto’s mee kunnen nemen.

“We hopen dat No Time to Die de box-office weer op gang trekt en iedereen het gevoel geeft dat het veilig is om weer naar de bioscoop te gaan,” zegt een insider.

“Ik ben er zeker van dat de meeste cinema’s er nog nooit zo goed zullen uitgezien hebben. 90 procent van het publiek dat naar No Time to Die komt kijken, zal namelijk voor het eerst in twee jaar of langer weer voet in een bioscoop zetten.”

Bron: THR