Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.05.2022

Jamie Lee Curtis start multiverse-vete tussen Everything Everywhere All At Once en Doctor Strange-sequel

door Vertigo

Op hetzelfde moment als Doctor Strange in the Multiverse of Madness speelt er ook een kleinschaligere multiverse-film in de Amerikaanse zalen: Evertyhing Everywhere All At Once.

De film draait rond een Chinese immigrant die de wereld moet redden door andere universa te verkennen die verband houden met de levens die ze had kunnen leiden. Op het scherm zien we onder meer Michelle Yeoh, Stephanie Hsu en Jamie Lee Curtis.

Nu is Curtis met twee posts op Instagram een vete met de Marvelfilm begonnen.

 “COMPETITIEF? F*** ja,” schrijft ze. “Ik was niet voor niets hoofdcheerleader op de middelbare school. En P.S. onze film heeft een dynamiet-dildo-vechtscène en een zeer erotische hotdog-handparende dans en…. rotsen. #guessiwillneverbecastinamarvelmovie.”

In het verleden vertelde Curtis reeds dat ze geen fan is de Marvelfranchise. “Marvelfilms voelen voor mij gewoon een beetje dood aan. Onze film heeft een enorm kloppend hart laat.”

Ook The Shape of Water-regisseur Guillermo del Toro spendeerde tijdens het openingsweekend van Doctor Strange liever zijn tijd aan het bekijken van Eveything Everywhere All At Once. Op Twitter is hij lovend over de film; “Het voelt heel erg als een film van het ‘nu’ en het spreekt tot dit moment. De urgentie voelt zowel intiem als groots. GA HEM ZIEN.”

Bron: IndieWire

https://twitter.com/RealGDT/status/1523700614697422848?cxt=HHwWgMCssdvooqUqAAAA