Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.05.2022

Ryan Gosling openhartig over The Gray Man van Avengers-regisseurs met Chris Evans

door Vertigo

Het is van First Man in 2018 geleden dat we Ryan Gosling nog in een film zagen. Na een pauze keert de acteur terug in The Gray Man, een spionagethriller van de Avengers-broers Joe en Anthony Russo.

Gosling speelt een van de CIA’s topspionnen die nadat hij duistere geheimen van de organisatie ontdekt het doelwit wordt van een wereldwijde klopjacht door internationale huurmoordenaars, die in gang werd gezet door een knettergekke ex-collega (Chris Evans).

Gosling is duidelijk dolenthousiast over zijn personage. “Wat ik leuk vond aan hem, is dat hij iets wil dat de meesten van ons willen, namelijk vrij zijn. Hij wil geen geld of wraak. Hij wil gewoon op de sofa zitten en Netflix kijken zoals wij allemaal.”

Het geheime wapen van zijn personage is humor: “We hebben geprobeerd om elke scène in zijn nadeel te laten beginnen. Zo moet hij steeds op zoek naar een manier om de situatie naar zijn hand te zetten. Hij gebruikt humor om het gevaar van wat er gebeurt te relativeren.”

Als het van Gosling afhangt, keert hij met veel plezier terug naar het personage in mogelijke sequels: “Ik vond het geweldig om deze film te maken. Ik sta te springen om het opnieuw te doen.”

Bron: Empire

Lees meer over: