Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.11.2021

James Bond-studio ontkent berichten dat No Time to Die verlies zal maken

door Vertigo

No Time to Die werd onlangs de succesvolste film aan de wereldwijde box-office sinds het begin van de coronacrisis en bracht tot nu toe al 730 miljoen dollar op. Naar verluidt zou de studio MGM er echter nog steeds tot honderd miljoen dollar aan kunnen verliezen.

Volgens insiders moet No Time to Die tegen de negenhonderd miljoen dollar binnenhalen om zijn budget, inclusief marketingkosten, terug te verdienen. MGM beweert echter dat de film winst zal maken.

“Anonieme en ongeïnformeerde bronnen die suggereren dat No Time to Die verlies zal maken, hebben geen poot om op te staan en hebben gewoonweg ongelijk,” zegt een woordvoerder van de studio. “De film heeft onze verwachtingen tot nu toe overtroffen.”

De studio voegt eraan toe dat No Time to Die het in de VS ook al uitstekend doet op premium video-on-demand en tegelijkertijd nog altijd scoort in de bioscoop. “No Time to Die zal winst maken, als individuele titel en als onderdeel van onze geweldige bibliotheek,” klinkt het.

No Time to Die is niet de enige recente blockbuster die mogelijk een flop wordt. Ook The Suicide Squad, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Eternals zouden tientallen miljoen dollars in het rood kunnen eindigen.

Ridley Scotts The Last Duel zou het zwaarst getroffen zijn. Het middeleeuwse epos kostte meer dan honderd miljoen dollar en streek globaal slechts 27,4 miljoen dollar op. Daarentegen zijn horrorfilms met een klein budget zoals Halloween Kills wel winstgevend.

Bron: Variety

Lees meer over: