Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.11.2021

Peter Jacksons Beatles-docureeks ontkracht Yoko Ono-mythe

door Vertigo

De driedelige docureeks The Beatles: Get Back is vanaf 25 november te zien op Disney+ en ontkracht volgens regisseur Peter Jackson de mythe dat John Lennons weduwe Yoko Ono een negatieve invloed had op de band.

Door de jaren heen werd Ono ervan beschuldigd dat ze de opnames van het laatste Beatles-album Let It Be, waar de reeks over gaat, verstoorde, dat ze Lennon afleidde en dat ze de split van de band veroorzaakte.

“Wanneer je zo bekend bent als The Beatles wordt alles waarover bericht of geschreven wordt na verloop van tijd een soort mythe,” zegt Jackson. “Het wordt allemaal zwart-wit voorgesteld. De ene zegt dat Yoko er niet bij was in de studio, de andere zegt dat ze er wel bij was en de band uiteen dreef.”

The Beatles: Get Back bevat ongeziene footage van de opnamesessies en toont aan dat Ono er zich op geen enkel moment mee bemoeide. “Ze breit, ze schrijft, ze maakt kunst, ze zit naast John, maar ze stoort nooit en gaat heel respectvol met The Beatles om,” zegt Jackson. “Zo was het nu eenmaal. Het waren gewoon mensen.”

Bron: /Film