Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.11.2021

Gentse stadsbioscoop Sphinx Cinema blijft social distancing handhaven

door Vertigo

Hoewel het in de Belgische bioscopen niet langer verplicht is om aan social distancing te doen, beperkt Sphinx Cinema in Gent zijn zaalcapaciteit nog steeds tot zeventig procent. Volgens uitbater Patrick Deboes zijn de opgedragen maatregelen – de coronapas en de mondmaskerplicht – niet voldoende.

“Van bij het begin van deze crisis is het opzet geweest de mensen een veilig gevoel te geven,” zegt Deboes aan VRT NWS. “En om echt te zorgen voor de veiligheid. Wij vonden dat het bij het begin van die nieuwe golf wel opportuun was om nog iets verder te gaan dan de bestaande maatregelen.”

“De mensen weten intussen dat ze én het mondmasker én de coronapas nodig hebben,” vervolgt hij. “Daarbij is het onze taak om te zorgen voor een goede ventilatie en daarom hebben we besloten om het bezoekersaantal per zaal weer naar beneden te brengen.”

Concreet blijft er in Sphinx Cinema één zetel leeg tussen individuele bezoekers of groepen uit dezelfde bubbel. Op die manier probeert Sphinx te voorkomen dat het opnieuw de deuren moet dichtdoen.

“We weten niet waar we staan, hé,” zegt Deboes. “We spreken nu over een verhaal tot eind januari, maar we vrezen dat de maatregelen sowieso strenger gaan worden, en we willen te allen prijze vermijden dat we weer zouden moeten sluiten.”

Bron: VRT NWS

Lees meer over: