Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.10.2017

Is het Universal Monster-universum aka het Dark Universe nu al ten einde?

door Ben De Smet

Sinds enkele jaren proberen verschillende grote studio’s doorheen hun films een eigen filmuniversum uit te bouwen, in navolging van Marvel en Lucasfilm. Na een tegenvallende zomer aan de bioskoopkassa’s komt die trend echter onder druk te staan. DC Comics liet bijvoorbeeld onlangs verstaan dat zij hun universum na Justice League wat zullen afbouwen en meer op zichzelf staande films zullen afleveren.

Nu is bekend geraakt dat ook Universal zijn zogeheten Dark Universe minder zal benadrukken. Waar de recente flop The Mummy, nog kwistig met mogelijke verbindingen strooide, zal Bill Condons remake van Bride of Frankenstein het over een andere boeg gooien. De cineast vertelde recent dat hij zich enkel en alleen zal bezighouden met het maken van een goeie monsterfilm. “It has nothing to do with anything else. Nothing. Zero.”

Bride of Frankenstein wordt een remake van James Whales gelijknamige classic uit 1935. Volgens Condon heeft scenarist David Koepp, die ook The Mummy schreef, het verhaal wel vrij ingrijpend veranderd. De film zal in de eerste plaats om de bruid draaien, anders dan in het origineel.

Javier Bardem zou in onderhandeling zijn voor de rol van Frankensteins monster. Naar de actrice voor de rol van de bruid is het nog gissen. maar in de wandelgangen weerklinkt de naam Angelina Jolie vaak.

UPDATE: Ondertussen maakte Universal bekend dat het project op de lange baan wordt geschoven, “totdat de toon van het verhaal juist zit.” Alrightie, then!

Bron: Dark Horizons