Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.10.2017

Terry Gilliam toont vroege versie The Man Who Killed Don Quixote en de reacties zijn…

door Ben De Smet

Monthy Python-lid Terry Gilliam legt momenteel de laatste hand aan The Man Who Killed Don Quixote. Het project sleept al ongeveer twintig jaar aan. De eerste poging tot opnames voor de film viel door slecht weer letterlijk in het water en ook daarna bleef de pech zich opstapelen, onder andere door problemen met het budget en de casting. Het turbulente parcours van de productie leidde zelfs tot een documentaire, Lost In La Mancha.

Ondertussen is het Gilliam dan toch gelukt, hoewel de shoot niet zonder slag of stoot verliep. De cineast verklaarde recent dat de film zo goed als klaar is. Hij toonde zelfs al een vroege cut in intieme kring en dat verliep volgens de regisseur “vreselijk goed”. Eén van de aanwezigen had de volgende lovende Twitter-woorden over voor de film:

Aan de film moeten alleen nog de laatste speciale effecten en muziek worden toegevoegd. Producer Oscar Jaenada claimde vorige maand al vastberaden dat de film zal uitkomen op het Filmfestival van Cannes. Het lijkt er dus op dat we The Man Who Killed Don Quixote in 2018 eindelijk te zien zullen krijgen!

Bron: The Playlist