Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.03.2021

The Last Picture Show- & Brokeback Mountain-coscenarist Larry McMurtry overleden

door Vertigo

Auteur Larry McMurtry is op 84-jarige leeftijd overleden. Hij schreef samen met Diana Ossana het scenario van Ang Lee’s Brokeback Mountain, waarvoor beiden een Oscar wonnen.

McMurtry is de auteur van verfilmde romans als The Last Picture ShowTerms of Endearment en Horseman, Pass By (verfilmd als Hud).

Voor de verfilming van The Last Picture Show verzorgde McMurtry samen met regisseur Peter Bogdanovich het Oscargenomineerde script.

Onlangs ging McMurtry opnieuw met Ossana in zee voor het scenario van het waargebeurde drama Good Joe Bell met Mark Wahlberg in de hoofdrol.

McMurtry schreef ook de Pulitzer-winnende roman Lonesome Dove die tot een Emmywinnende miniserie met Robert Duvall en Tommy Lee Jones werd bewerkt.

“Ik heb het gevoel dat ik een van mijn ledematen ben verloren,” reageert Ossana, die met McMurtry aan romans, film- en tv-scenario’s samenwerkte. “We waren elkaars beste vriend en vulden elkaar aan alsof we een tweeling waren.”

Op Twitter hebben onder meer Terms of Endearment-regisseur en -scenarist James L. Brooks en auteur Stephen King een laatste groet aan McMurtry uitgebracht.

Bron: THR, IndieWire