Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.04.2020

Indietoppers Mark en Jay Duplass steunen collega’s in coronacrisis

door Vertigo

Indiegisseurs Mark en Jay Duplass willen onafhankelijke cinema een hart onder de riem steken tijdens coronacrisis. Nu tal van festivals zijn uitgesteld of afgelast, hebben veel van hun collega’s geen platform meer om hun werk te vertonen.

Bijgevolg worden de streamingdiensten volgens Mark overrompeld door inzendingen. Hij en zijn broer stellen de middelen van hun bedrijf Duplass Brothers Productions ter beschikking om hen daarin bij te staan.

“Als ze een goeie film vinden, maar het gevoel hebben dat er nog aan moet gewerkt worden, willen wij ervoor zorgen dat het een geschikte titel wordt voor hun service,” zegt Mark.

Hoewel streamingdiensten een oplossing kunnen zijn voor indiefilms in deze tijden, vindt Mark dat hun opkomst ook een negatieve impact op onafhankelijke studio’s zoals Duplass Brothers Productions heeft gemaakt.

“Indiedistributeurs als IFC en Magnolia hebben een zware klap gekregen, omdat streamingdiensten een hoger bod deden om titels op te kop te tikken tijdens festivals,” zegt hij.

“Vroeger verkochten we onze films aan nicheverdelers en vroegen we niet te veel geld, omdat ze anders een jaar later niet meer bestonden om onze films uit te brengen,” voegt hij eraan toe.

Bron: /Film