Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.04.2020

Jar Jar Binks-acteur geeft tekst en uitleg bij Star Wars-spelprogramma op Disney+

door Vertigo

Jar Jar Binks-acteur Ahmed Best maakt een Star Wars-comeback als de presentator van een spelprogramma op Disney+, Jedi Temple Challenge. Daarin nemen kinderen het tegen elkaar op in en reeks Star Wars-gerelateerde proeven.

Best vertolkt een Jedi-meester en zegt dat zijn personage deel uitmaakt van het Star Wars-universum. “Als ik presenteer als mezelf, kunnen de kinderen zich namelijk niet inleven in het programma,” verklaart hij.

Volgens Best vertrouwt de Star Wars-franchise tegenwoordig niet genoeg op de mythologie rond de Force. “Er wordt niet meer over gesproken in de films,” zegt hij. “Ze gaan altijd maar over stambomen, erfgoed en technologie.”

“De Force is echter de reden waarom Star Wars een succes werd,” vervolgt hij. “Er waren twee kampen: de light side en de dark side. We geloofden allemaal in de Force.”

Jedi Temple Challenge herintroduceert het idee dat we allemaal op één of andere manier verbonden zijn met de Force en dat onze band met de Force sterker kan worden door te trainen in de tempel,” voegt hij eraan toe.

“Yoda is ermee begonnen door Luke Skywalker te trainen op Dagobah in The Empire Strikes Back,” vervolgt hij. “Dat lijkt mij geweldig voor kinderen. Nu kan je effectief stappen ondernemen om een sterke Jedi te worden.”

Bron: /Film