Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.04.2020

Tiger King-succes leidt tot rerelease waanzinnige leeuwenfilm Roar

door Vertigo

Na het succes van Tiger King, de Netflix-docureeks over enkele verzamelaars van tijgers en andere katachtigen, brengt de Amerikaanse bioscoopketen Alamo Drafthouse op 15 april de film Roar opnieuw uit via het video-on-demand-platform Vimeo.

Roar was een project van The Birds-actrice Tippi Hedren en haar echtgenoot Noel Marshall. Het echtpaar wilde een film maken over een wetenschapper die samenwoont met en hen probeert te bechermen tegen jagers.

Hoewel het verhaal zich zou afspelen in Afrika, besloten Hedren en Marshall om te draaien in Californië en leeuwenwelpjes op te voedden in huis te Los Angeles om te voorkomen dat ze de castleden aanvielen.

Het koppel werd echter verplicht om de dieren ergens anders onderdak te bieden en kocht daarom een landgoed in Santa Clarita waar tegen het begin van de opnames 132 leeuwen, tijgers, luipaarden, poema’s, jaguars en één olifant verbleven.

De shoot zou normaal zes maanden in beslag nemen, maar duurde uiteindelijk drie jaar door financiële problemen en het feit dat de cast voortdurend verwondingen opliep door hun dierlijke tegenspelers.

Hedrens eigen been kwam vast te zitten tussen de slurf en de slagtanden van de olifant, haar dochter Melanie Griffith werd in het gezicht gekrand en haar zoon John Marshall, een acteur in de film, werd opgenomen in het ziekenhuis nadat een leeuw hem in zijn hoofd beet.

“Zes mannen hebben er vijfentwintig minuten over gedaan om mij los te krijgen,” zei John achteraf en voegde eraan toe dat het hele project een dom idee was. “Het is verbazingwekkend dat er niemand gestorven is.”

Ook de director of photography Jan De Bont, die later de films Speed en Twister zou regisseren, had medische hulp nodig nadat hij bijna gescalpeerd werd door een leeuwin. “Hij kwam echter terug om de film af te werken,” zei John.

Ondanks alle tegenslagen en de druk op hun gezin, gaven de Marshalls nooit op. “Je kan geen angst tonen in het bijzijn van leeuwen en tijgers, anders ben je dood,” zei John .”Je moet sterker zijn dan hen.”

Bron: EW

Lees meer over: