Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.09.2021

Tom Hardy vroeg motioncapture-advies aan Andy Serkis voor Venom

door Vertigo

Venom: Let There Be Carnage-regisseur Andy Serkis heeft onthuld dat hoofdrolspeler Tom Hardy hem voor de eerste Venom-film advies vroeg over motioncapture. Daar heeft Serkis ervaring mee door zijn rollen als Gollum in The Lord of the Rings en Caesar in de recente Planet of the Apes-trilogie.

“Tom en ik kennen elkaar al jaren en hebben altijd al willen samenwerken, ofwel als acteurs ofwel als acteur en regisseur,” zegt Serkis. “Op een dag belde hij me op en vroeg of hij voor een digitaal personage dat hij zou spelen tests mocht komen doen in mijn motioncapturestudio The Imaginarium.”

Hardy speelt niet alleen Eddie Brock, maar verzorgt ook de stem van zijn alter ego Venom. Volgens Serkis overwoog de acteur aanvankelijk om Venom te vertolken via motioncapture. “Na de tests hoorde ik een tijdje niets meer van hem,” zegt de regisseur. “Toen kwam Venom uit en besefte ik dat hij het daar over had.”

Eerder zei Hardy dat motioncapture geen optie was omdat de posities van Venoms ogen en mond niet overeenstemmen met de zijne. Daarom kwam het personage met CGI tot stand, een aanpak die Serkis voor de tweede film heeft behouden.

“Ik heb een groot deel van mijn leven een personage gespeeld met een gespleten persoonlijkheid,” zegt Serkis, een verwijzing naar Gollum. “Ik wilde dat Tom zich vrij genoeg voelde om zich Venoms aanwezigheid in te beelden.”

“Aangezien Venom uit Eddie Brock komt, had Tom er geen baat bij dat hij tegenover een man in een motioncapturepak stond te spelen,” vervolgt hij. “Ik wilde hem de rol laten invullen zoals hij dat wilde.”

Bron: IndieWire