Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.01.2018

Gus Van Sant reageert op casting-controverse nieuwe film

door Vertigo

De casting van Joaquin Phoenix als de verlamde cartoonist John Callahan in de biopic Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot, veroorzaakte de laatste dagen enige controverse. Gehandicaptenorganisaties vonden het niet kunnen dat er geen verlamde acteur werd gecast in die rol.

Regisseur Gus Van Sant verdedigde zijn keuze voor Phoenix tijdens een interview op het Sundancefestival: “Dat is vaak een gespreksonderwerp tijdens castings. Mensen willen dat de acteur wat gemeen heeft met de rol die hij speelt. Ik had zeker een verlamde acteur gecast als ik er van overtuigd was dat hij de juiste keuze was.”

Componist Danny Elfman trad hem bij: “Een groot deel van het verhaal speelt zich af voor zijn ongeval. Als we zo’n acteur hadden gecast, zouden we ook het hele verhaal moeten omgooien. ”

“We dachten ook na over wie Callahan zou hebben gewild,” vulde Van Sant nog aan. “Hij wilde destijds dat de beroemdste acteur ter wereld hem zou spelen. Dat was Robin Williams op dat moment.”

"Don't Worry, He Won't Get Far on Foot" – IW Sundance Studio

Don't Worry, He Won't Get Far On Foot: Why Gus Vant Sant Cast Joaquin Phoenix in a Disabled Role via IndieWire Studio Presented by Dropbox

Geplaatst door IndieWire op vrijdag 19 januari 2018

Bron: IndieWire