Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.01.2018

Quentin Tarantino, Paul Thomas Anderson en Rian Johnson bekeken première Orson Welles’ onafgewerkte film

door Vertigo

De productie van The Other Side of the Wind, de legendarische onafgewerkte film van Orson Welles, is bijna rond. Tweeënveertig jaar na de opnames is de film gescreend voor een select kransje van Hollywoodfiguren. Onder andere regisseurs  Paul Thomas Anderson, Quentin Tarantino, Rian Johnson en Peter Bogdanovich waren van de partij. Volgens een van de aanwezigen was het eerder nog een rough cut dan een volledig afgewerkte film.

Vorig jaar kondigde Netflix aan dat het de filmrechten van het project had gekocht en het de afwerking ervan zou gaan financieren. Producenten Frank Marshall en Filip Jan Rymsza leidden het project in goede banen. Die laatste postte een foto van de genodigden op Instagram. Peter Bogdanovich, die destijds door Welles werd aangesteld om de film in het geval van zijn overlijden te vervolledigen, treedt op als executive producer.

Een bericht gedeeld door Filip Jan Rymsza (@filip_jan) op Delm zou later dit jaar in première gaan op het Filmfestival van Cannes. Zo zag de uitnodiging voor de screening er alvast uit: Bron: IndieWire