Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.10.2021

Ghostbusters-regisseur Ivan Reitman loste Afterlife-slijmprobleem op

door Vertigo

Regisseur Jason Reitman (Juno, Tully) werkte voor Ghostbusters: Afterlife samen met zijn vader Ivan Reitman, die de eerste twee delen in de Ghostbusters-reeks inblikte en de threequel produceerde, en zegt dat zijn hulp goed van pas kwam.

Zo vertelt Jason dat Ivan een belangrijke knoop doorhakte wat het slijm betreft dat de spoken in de Ghostbusters-films afscheiden. “De kleur van het slijm is veranderd van film tot film en ik wilde terugkeren naar de originele kleur,” zegt Jason. “We focusten ons op dingen zoals ‘Dat is te groen’ of ‘Dat is niet dik en kleverig genoeg’.”

“Op een dag ontstond er een enorme discussie over welke van twee verschillende vaten slijm het beste was,” vervolgt hij. “Ik vroeg raad aan mijn vader en hij wees naar een van de twee en zei: ‘Dat is slijm.'”

Volgens Jason boterde het niet altijd tussen hem en zijn vader op de set: “Het was moeilijk omdat we enerzijds een mooie vader-zoonervaring hadden, maar anderzijds allebei koppige creatieve geesten zijn. Soms waren we het met elkaar eens, soms niet, maar we waren beiden gepassioneerd en wilden allebei een goede film afleveren.”

Bron: /Film