Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.10.2021

Gaat Unhinged-studio Solstice kopje onder door coronacrisis?

door Vertigo

Solstice Studios zette zich in de zomer van 2020 op de kaart met Unhinged, de eerste grootschalige bioscooprelease in de VS sinds het begin van de coronacrisis. Nu wordt de onafhankelijke studio, die pas in 2018 werd opgericht, door de pandemie voor de tweede keer afgeslankt.

Na een reeks ontslagen eind 2020 heeft Solstice nu het grootste deel van zijn kaderpersoneel, waaronder CEO Mark Gill, de laan uitgestuurd. Het bedrijf zal zich met slechts tien resterende personeelsleden toespitsen op de productie en de release van Robert Rodriguez’ actiethriller Hypnotic met Ben Affleck.

Hoewel Solstice zelf niet over een sluiting spreekt, schrijft de entertainmentnieuwssite Deadline dat de studio na de release van Hypnotic in de herfst van 2022 zal worden opgedoekt.

“Solstice kreeg een tik door COVID-19 en de deltavariant heeft hen de das omgedaan,” zegt een insider aan Deadline en voegt eraan toe dat de studio er net niet in slaagde om nieuw kapitaal te vinden.

Voor de ontslagen van 2020 waren er al tekenen aan de wand dat het Solstice niet voor de wind ging. Zo vielen deals in het water om het waargebeurde drama Joe Bell met Mark Wahlberg op de kop te tikken en om de actiethriller The Plane met Gerard Butler te financieren.

Bron: Deadline

Lees meer over: