Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.06.2020

Fantastic Beasts-acteur Eddie Redmayne reageert op J.K. Rowlings transfobe uitspraken

door Vertigo

Na Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe heeft ook Fantastic Beasts-hoofdrolspeler Eddie Redmayne gereageerd op de transfobe uitspraken van Harry Potter-schrijfster en Fantastic Beasts-scenariste J.K. Rowling.

“Het wordt dringend tijd dat transgenders aanvaard worden in onze cultuur en door de jaren heen heb ik voortdurend geprobeerd om over hen bij te leren,” zegt hij. “Als iemand die zowel met J.K. Rowling als met leden van de transgendergemeenschap heeft samengewerkt, wil ik mijn standpunt klaar en duidelijk maken.”

“Ik ben het niet eens met Jo’s uitspraken,” vervolgt hij. “Transseksuele vrouwen zijn vrouwen, transseksuele mannen zijn mannen en wie zich als non-binair identificeert, heeft het volste recht om dat te doen.”

“Ik zou nooit durven spreken in naam van de transgemeenschap, maar ik weet dat mijn dierbare transseksuele vrienden en collega’s het moe zijn dat hun identiteit constant in vraag wordt gesteld, wat vaak uitmondt in geweld en misbruik. Ze willen gewoon in vrede leven en het wordt tijd om hen dat te gunnen.”

Bron: Variety