Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.06.2020

J.K. Rowling herhaalt transfobe uitspraken in essay

door Vertigo

Ondanks kritiek vanuit de transgendergemeenschap en acteurs uit de Harry Potter– en Fantastic Beasts-films blijft J.K. Rowling bij haar transfobe uitspraken. In een essay op haar website schrijft ze dat transseksualiteit gevaren met zich meebrengt.

Als wettelijk gezien niet iedereen meer wordt onderverdeeld in mannen en vrouwen, vreest Rowling voor een negatieve impact op onder meer vrouwelijke gevangenen en slachtoffers van seksueel misbruik en huiselijk geweld zoals zij zelf.

Bovendien is Rowling bang dat steeds meer jongeren overhaast een geslachtsverandering willen ondergaan. Ze verwijst naar niet nader geduid onderzoek waaruit zou blijken dat meer en meer jonge vrouwen in mannen willen veranderen en meer en meer transseksuelen terugkeren naar hun oorspronkelijke biologische geslacht.

Verder denkt Rowling dat ze ook zou overwogen hebben om van geslacht te veranderen als ze dertig jaar eerder was geboren. “De aantrekkingskracht van geen vrouw meer te moeten zijn, zou groot zijn geweest,” schrijft ze.

“Als kind had ik last van een obsessieve-compulsieve stoornis” vervolgt ze. “Als ik samenhorigheid en sympathie had gevonden online die ik in mijn onmiddelijke omgeving niet vond, had ik mij mogelijk laten overtuigen om de zoon te worden die mijn vader naar eigen zeggen liever had gehad.”

Lees Rowlings volledige essay hier.

Bron: Variety

Lees meer over: