Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.06.2020

Netflix introduceert nieuwe categorie met Black Lives Matter-titels in de VS

door Vertigo

Naar aanleiding van de betogingen tegen racisme en geweld heeft Netflix in de Verenigde Staten een nieuwe categorie films en series getiteld Black Lives Matter in het leven geroepen.

Daartoe behoren Netflix Originals zoals Ava DuVernays documentaire 13th en miniserie When They See Us plus Dee Rees’ Mudbound, de docu What Happened, Miss Simone? en de tv-series Dear White People en She’s Gotta Have It.

“De uitspraak ‘black lives matter‘ betekent ook dat verhalen over zwarte mensen er toe doen,” schrijft Netflix in een statement. “We begrijpen dat onze toewijding aan echte systematische verandering veel tijd in beslag zal nemen en gaan van start met een aantal krachtige en complexe verhalen over het leven van zwarte mensen in de verf te zetten.”

“Als je vandaag inlogt op Netflix, zul je een zorgvuldig samengestelde lijst van titels zien die nog maar een glimp zijn van de complexe en gelaagde verhalen van racisme en onrecht in de Verenigde Staten.” De collectie is voorlopig niet beschikbaar in BelgiĆ«.

Bron: IndieWire