Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.08.2021

Fake streamingdienst voor fictieve films en series uit films en series gaat viraal

door Vertigo

Webdesigner Lynn Fisher zette onlangs Nestflix online, een fake streamingdienst gewijd aan fictieve films en series uit films en series, en heeft tekst en uitleg bij het project gegeven.

Nestflix biedt een overzicht van ruim 400 titels, waaronder Angels with Filthy Souls uit Home Alone, Good Will Hunting 2: Hunting Season uit Jay and Silent Bob Strikes Back en de Stab-franchise uit Scream.

De site lijst ook verschillende fake projecten uit onder meer Last Action Hero, Grindhouse, Tropic Thunder, Scott Pilgrim vs. The World en 22 Jump Street op.

“Ik was altijd al op zoek naar patronen in films en series waar je een site rond zou kunnen maken,” zegt Fisher. Nadat ze lijstjes met ‘de beste fake films in films’ zag en gefrustreerd raakte omdat ze zo beperkt waren, ging ze zelf aan de slag.

Fisher bekeek uren aan footage om screenshots en citaten te verzamelen. “Het hielp dat ik sowieso al veel films en series bekijk en dus met veel titels vertrouwd was,” zegt ze.

Vervolgens creëerde Fisher per fictieve titel een pagina met de ‘cast’ en een aantal stills. “Het was veel werk en als ik het resultaat zie, lijkt het waanzin,” zegt ze. “Terwijl ik bezig was, ging het echter snel en amuseerde ik me.”

Tot Fishers persoonlijke favorieten behoren Angels with Filthy Souls, wat volgens haar de ‘ultieme film in een film’ is, en fake projecten uit de series Gravity Falls, The Office, The Simpsons en Insecure.

Nestflix staat sinds 11 augustus online en ging meteen viraal. “Ik was boodschappen aan het doen en plots kreeg ik tal van reacties,” zegt Fisher. “Zo zag ik dat Patton Oswalt erover had getweet.”

“Het was overweldigend maar heel cool,” vervolgt ze. “Telkens ik een site maak waar veel energie en tijd in kruipt, vraag ik me af of het de moeite waard is. Ik ben blij dat Nestflix in de smaak valt.”

Bezoek Nestflix hier.

Bron: /Film