Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.09.2021

Mark Hamill neemt het op voor Star Wars-prequeltrilogie

door Vertigo

Mark Hamill heeft het in J.W. Rinzlers boek Howard Kazanjian: A Producer’s Life, over de producent van The Empire Strikes Back en Return of the Jedi, opgenomen voor de Star Wars-prequeltrilogie.

“Ik vond het indrukwekkend dat de prequels hun eigen identiteit hadden,” zegt Hamill. “Ze kregen kritiek omdat ze teveel uitleg bevatten en zowel intelligenter als minder commercieel waren dan de originele trilogie.”

“De prequels vertellen een donkerder verhaal,” vervolgt hij en voegt eraan toe dat de films onterecht worden afgebroken. “In het tijdperk van sociale media kunnen mensen hun stem meer laten horen. Ik vind het schokkend hoe brutaal ze kunnen zijn en niet alleen over de Star Wars-films.”

George Lucas’ ex-vrouw en A New Hope-monteur Marcia Lucas is het niet met Hamill eens en zegt in Rinzlers boek dat ze huilde toen ze The Phantom Menace zag. “Ik vond hem niet zo goed,” zegt ze. “George had nochtans een schat aan mogelijkheden om verhalen te vertellen en zoveel personages om iets mee te doen.”

“Ik vond het vreemd dat het verhaal over een jongetje ging dat er zes jaar oud uitzag en later verondersteld werd om samen te zijn met een prinses die er twintig jaar oud uitzag,” vervolgt ze, een verwijzing naar de relatie tussen Anakin Skywalker (Jake Lloyd) en Padmé Amidala (Natalie Portman).

“Er waren bepaalde aspecten van de casting en het verhaal die me niet bevielen. De film bevatte veel hol visueel spektakel en CGI,” voegt Lucas eraan toe.

Bron: IndieWire