Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.12.2021

Elijah Wood denkt dat Lord of the Rings-trilogie nu anders zou gemaakt worden

door Vertigo

Peter Jacksons The Lord of The Rings: The Fellowship of the Ring is twintig jaar oud geworden en volgens hoofdrolspeler Elijah Wood zouden de film en zijn sequels The Two Towers en The Return of the King tegenwoordig niet meer op dezelfde manier kunnen gedraaid worden. De trilogie werd in één lange shoot opgenomen.

“We hadden het geweldige gevoel dat er geen supervisie was,” zegt Wood. “Peter en zijn team mochten de films maken zoals ze wilden zonder veel inmenging van buitenstaanders.”

“De studio was wel bang en betrokken,” vervolgt hij. “Ze wisten dat ze een risico namen door de films vlak na elkaar in te blikken. Ik weet niet of Peter vandaag nog op dezelfde manier te werk zou kunnen gaan.”

Wood vreest niet alleen dat de studio zich nu meer zou bemoeien, maar ook dat het project door de overvloed aan geruchten en lekken online niet meer zo geheim zou blijven.

“Vroeger werden films minder in de gaten gehouden en was er minder over geweten,” zegt hij. “We konden werken in een bubbel en hadden slechts bizarre en kleine problemen zoals fotografen die ons bespioneerden vanop een heuvel. Dat lijkt me niet meer mogelijk. Dankzij het internet heeft vrijwel iedereen toegang tot alles.”

Bron: IndieWire