Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.12.2021

David Cronenberg monteert nieuwe film samen met castlid Kristen Stewart

door Vertigo

David Cronenberg is momenteel bezig met de montage van zijn nieuwe scififilm Crimes of the Future en wordt daarin bijgestaan door een van zijn castleden: Kristen Stewart.

“Ik schreef het script twintig jaar geleden en dus leek het alsof iemand anders het had geschreven,” zegt de regisseur. “Het grootste deel van de dialogen had ik nog nooit luidop gehoord en dus was het schokkend toen Kristen als haar personage begon te spreken. Het scenario kwam voor mijn ogen tot leven.”

Cronenberg voegt eraan toe dat hij elke dag samen met Stewart doorbrengt in de montagekamer. “We hebben een bizar intieme relatie omdat je als regisseur zo gevoelig wordt voor elke aarzeling, elke lichaamsbeweging en elke stemverandering van je acteurs,” zegt hij. “Zij weten dat niet.”

Crimes of the Future speelt zich af in een nabije toekomst, waarin mensen hun biologische grenzen kunnen overstijgen. “Ze zijn geëvolueerd tot op een punt waar ze geen pijn meer voelen,” zegt Stewart. “Seks is hard veranderd en de nieuwe kunstvorm is organen kweken.”

Het verhaal draait rond een beroemde performancekunstenaar (Viggo Mortensen) die nieuwe organen krijgt en ze samen met zijn partner (Léa Seydoux) voor een livepubliek verwijdert. “Léa’s personage tatoeëert organen en stelt ze tentoon,” zegt Stewart. “Mijn personage wordt verliefd op dat van Viggo.”

Bron: IndieWire