Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.10.2020

Eindwerken filmstudenten LUCA-Sint-Lukas Brussel binnenkort online te bekijken

door Vertigo

Na maanden uitstel is het zover: voor de studenten aan de filmopleidingen van zit het academiejaar er eindelijk op. COVID-19 zorgde ervoor dat ze pas lang na de zomermaanden konden afstuderen.

In de komende weken laten zij fier hun afstudeerwerken zien in coronaproof omstandigheden: 32 kortfilms in 1 maand op een scherm naar keuze via eenvoudige online toegang.

De bonte verzameling biedt een mooie staalkaart van wat jonge mensen vandaag met bewegende beelden vertellen. Wouter heeft het over een liftster gestrand in het niemandsland van een tankstation. Mischa neemt ons mee naar de planeet Venus waar het leven lijkt op een meme. Sarah gaat op zoek naar haar Joodse roots.

Maja neemt ingetogen afscheid van een overleden kameraad. Gert-Jan schenkt zijn non-binaire vrienden een onvergetelijke nacht in de Brusselse straten. En zo veel meer. In fictie, documentair, experimenteel en animatie-formaat. Maar vooral in hedendaagse mengvormen die graag aan strikte categorisering ontsnappen.

De jonge cineasten van vandaag zijn de beeldenmakers van morgen

Virus of niet, ook deze alumni wacht ongetwijfeld een mooie toekomst. Deze lichting van beloftevolle filmmakers heeft de knepen van het vak van de besten geleerd.

Hun eindwerken werden begeleid door filmmakers met naam en faam: Bas Devos, Dorothée Van den Berghe, Patrice Toye, Sofie Benoot en Fien Troch. Aan de kijkers om te ontdekken welke namen ons wachten in de bioscoopfilms en tv-series van morgen.

Vanaf 18 november worden de afstudeerprojecten op overzichtelijke wijze ontsloten. Om de drie dagen verandert het aanbod. Elk pakket biedt telkens vier kortfilms: een gevarieerde mix geplukt uit de Bachelor- en Masterjaren van de opleidingen Audiovisuele Kunsten en Doc Nomads.

Eén enkel virtueel bezoek doet proeven van de verscheidenheid die LUCA-Sint Lukas Brussel voorstaat. En doet smaken naar meer.

Bekijk het volledige programma hier.

Lees meer over: