Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.10.2020

Kinepolis hoopvol over bioscoopervaring ondanks mager derde kwartaal

door Vertigo

Kinepolis ontving in het derde kwartaal van dit jaar 2,4 miljoen bezoekers, slechts 24,1 procent van het aantal bezoekers in dezelfde periode vorig jaar. Toch blijft de bioscoopketen hoopvol.

In september verdubbelden de bezoekersaantallen namelijk door de release van Tenet, het succes van enkele kleinere films en het slechtere weer. Momenteel zijn de Kinepolis-filialen in België en Frankrijk echter weer dicht.

De vijf succesvolste films bij Kinepolis in het derde kwartaal waren Tenet, de Spaanse film Padre no hay más que uno 2: la llegada de la suegra, Scoob!, Greenland en Unhinged. De succesvolste Belgische film was Bigfoot Family.

“In deze wereldwijde crisis worden wij zowel rechtstreeks als onrechtstreeks getroffen, namelijk door de beperkende maatregelen in onze bioscopen zelf en anderzijds door het uitstel van nagenoeg alle blockbusters,” zegt Kinepolis-CEO Eddy Duquenne.

“Ik blijf positief over de toekomst gezien we constateren dat veel filmliefhebbers ondanks alles blijven komen en een bioscoopbezoek als veilig ervaren,” vervolgt hij.

“Het feit dat de studio’s de overgrote meerderheid van hun films blijven uitstellen tot een periode waarin ze hun inkomsten kunnen veiligstellen, is sprekend voor het belang en de waarde van een bioscooprelease.”

“We zitten in een pauzestand, maar de pauze van ‘deze film’ duurt langer dan voorzien. Gelukkig staat Kinepolis financieel sterk in zijn schoenen.”

Verder blikt Kinepolis terug op de succesvolle drive-incampagne Kinepolis on Tour in België. Daar kwamen deze zomer ruim 16.000 wagens op af.

Lees meer over: