Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.02.2019

Casey Affleck ontkent dat nieuwe film reactie is op beschuldigingen seksueel wangedrag

door Vertigo

In Light of My Life proberen een vader en dochter te overleven in een post-apocalyptische wereld zonder vrouwen. Volgens regisseur en hoofdrolspeler Casey Affleck is de film echter geen reactie op de beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen hem.

“Hij kwam tot stand nog voor daarover gepraat werd,” zei Affleck. “Ik hoop dat mensen ervoor openstaan en op een verantwoorde en gematigde manier reageren. Dat heb ik echter niet onder controle.”

In 2010 werd Affleck beticht van grensoverschrijdend gedrag op de set van zijn vorige film I’m Still Here. Deze keer was daar volgens producent Teddy Schwarzman echter geen sprake van: “Alle crewleden waren blij om erbij te zijn.”

Ook Light of My Life-actrice Elizabeth Moss had niks dan lof voor Affleck. “Hij liet mij de rol invullen,” zei ze, “en een bijdrage leveren aan het verhaal.”

Affleck onthulde ook zijn echte inspiratiebronnen voor zijn tweede langspeler. Net als de sciencefictionfilms World War Z, La jetée, Mad Max en Children of Men wilde hij een realistische blik op een verwoeste wereld bieden.

Ook maakte hij in navolging van Chantal Akermans Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles en Pawel Pawlikowski’s Ida gebruik van een statische camera en langgerekte shots om spanning te creëren.

Tenslotte uitte hij ook zijn liefde voor onder meer klassiekers als 2001: A Space Odyssey en The Good, The Bad and The Ugly en komedies als Teen Wolf, The Breakfast Club en Ferris Bueller’s Day Off.

Bron: IndieWire, The Playlist