Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.12.2019

Canadese tv-zender knipt Donald Trump-cameo uit Home Alone 2

door Vertigo

Op de Canadese tv-zender CBC werd onlangs een ingekorte versie van Home Alone 2: Lost in New York uitgezonden. Eén van de scènes uit de Home Alone-sequel die het niet heeft gehaald, is de cameo van Donald Trump.

De jonge Kevin McCallister (Macaulay Culkin) loopt de toen nog toekomstige Amerikaanse president tegen het lijf in Trump Tower te New York. Volgens CBC werd Trumps cameo niet geknipt om politieke redenen, maar om plaats te maken voor reclameblokken.”

“Dit gebeurt vaak met films die voor televisie worden bewerkt,” zegt Head of Public Affairs Chuck Thompson. “Er werden verschillende scènes geknipt die niet belangrijk zijn voor de plot.”

Trump haalde zelf onlangs zijn cameo aan in een toespraak voor het Amerikaanse leger. “Home Alone 2 was een dikke hit en is één van de succesvolste kerstfilms ooit,” zei hij. “Het was een eer om erbij betrokken te zijn.”

Ondertussen heeft hij ook gereageerd op zijn geknipte cameo met een uithaal naar de Canadese premier Justin Trudeau. “De film zal nooit meer hetzelfde zijn,” voegt hij eraan toe.

Bron: The Playlist, EW

Lees meer over: