Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.12.2019

Terry Gilliam openhartig over mogelijke burn-out en toekomstplannen

door Vertigo

Nadat hij er 25 jaar over deed om zijn vorige langspeler The Man Who Killed Don Quixote gemaakt te krijgen, heeft regisseur Terry Gilliam nog geen concrete plannen voor een opvolger.

“Ik speel met een aantal ideeën, maar ik weet het niet,” zegt hij. “Ik heb mij nog nooit zo gevoeld. Misschien ben ik uitgeblust. Ik ben als een bezetene aan het lezen om iets te vinden dat er mij terug in doet geloven. Misschien is het de ouderdom. Je wordt moe op de duur. Ik moet al mijn hele leven en filmcarrière knokken en momenteel valt er niemand mij aan.”

“We zullen wel zien,” vervolgt hij. “Ik werk samen met Richard LaGravenese aan een script van een aantal jaar terug. We zijn aan het bekijken of we het kunnen updaten en eventueel uitbreiden tot een zesdelige tv-reeks.”

“Het geld zit namelijk bij Netflix en alle andere streamingdiensten,” vervolgt hij. “Aangezien Martin Scorsese en de Coen-broers al met Netflix in zee zijn gegaan, ben ik echter niet zeker of er nog geld over zal zijn voor mij.”

Het project in kwestie is The Defective Detective, een script dat Gilliam en LaGravenese schreven na hun samenwerking aan aan de verfilming van LaGraveneses roman The Fisher King.

Verder werkt Gilliam aan een opvoering van een Stephen Sondheim-musical. “Ik ben in de operasector aan de slag gegaan,” zegt hij. “Terwijl ik wacht om mijn films gemaakt te krijgen, moet ik andere dingen doen.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: