Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.02.2020

Bob Iger treedt af als Disney-CEO

door Vertigo

Bob Iger treedt na 15 jaar als de CEO van The Walt Disney Company en wordt met onmiddellijke ingang opgevolgd door Bob Chapek. Hij werkt al 27 jaar voor Disney en zijn meest recente functie was voorzitter van Disney-pretparken, -ervaringen en -producten.

Iger blijft nog tot eind volgend jaar executive chairman en kan terugblikken op een rijke carrière. Onder zijn bewind nam Disney zowel Pixar, Marvel Entertainment, Lucasfilm als 20th Century Fox over en vorig jaar lanceerde hij de streamingdienst Disney+.

“Nu Disney+ succesvol gelanceerd is en de integratie van 20th Century Fox vlot verloopt, is dit volgens mij het perfecte moment om over te schakelen op een nieuwe CEO,” zegt Iger in een statement.

“Ik heb het volste vertrouwen in Bob en kijk ernaar uit om de komende 22 maanden nauw met hem samen te werken terwijl hij mijn taak overneemt en nauwer kennismaakt Disneys veelzijdige afdelingen over de hele wereld,” vervolgt hij. “Ondertussen blijf ik mij toespitsen op de creatieve ondernemingen van het bedrijf.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: