Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.12.2021

Belgische productie Kind Hearts in wereldpremière op Berlinale 2022

door Vertigo

Kind Hearts, de nieuwe film van Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes, is geselecteerd voor het 72ste Internationaal Filmfestival van Berlijn. De film zal er in wereldpremière gaan als deel van de Berlinale Generation 14plus competitie in februari 2022.

Kind Hearts toont op een integere wijze hoe vormend maar ook onzeker (eerste) liefde kan zijn. Billie en Lucas, een jong Brussels koppel, starten hun studies aan de universiteit en staan voor een jaar vol veranderingen. Hun denkbeelden over de toekomst, twijfels over relaties en verwachtingen van het volwassen leven vormen de basis voor gesprekken met vrienden en elkaar.

“Met Kind Hearts maakten we geen documentaire over liefde maar kijken we naar een concrete liefdesrelatie, verbeelden we het contact tussen twee geliefden, Billie en Lucas. De ervaring van liefde is nauw verbonden met dat van een vertelling, in onze gedachten herscheppen we de liefde tot een avontuur. Die notie van constructie ziet zich ook weerspiegeld in de vorm van de film, gekenmerkt door een ambivalentie tussen enscenering en documentaire. Het werken aan een film heeft voor ons ook met aandacht te maken, met zorg en concentratie, zowel in de keuze van de vorm als in de verhouding tot mensen en plaatsen. Met Kind Hearts hebben we de ambitie om op een liefdevolle wijze te kijken naar hoe deze geliefden zich tot de wereld vandaag en tot elkaar verhouden,” aldus regisseurs Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes.

Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes werken al samen sinds 2009. Hun gedeelde filmografie omvat Because We Are Visual (2010), Rain (2012), Grands travaux (2016), Mitten (2019) en Kind Hearts (2022). Het duo verzorgt ook videowerk voor choreografe Anne Teresa de Keersmaeker en haar dansgezelschap Rosas.