Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.12.2021

Ben Affleck verdedigt Ridley Scott na harde The Last Duel-uitspraken

door Vertigo

Ben Affleck heeft het opgenomen voor zijn The Last Duel-regisseur Ridley Scott, die onlangs zei dat de film flopte omdat de millennials niet kwamen opdagen. Kort daarop vertelde Scott een journalist om ‘op te rotten’ nadat hij The Last Duel een realistischer historisch epos noemde dan Kingdom of Heaven en Robin Hood.

“Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal al eens zin gehad om een journalist te vertellen om op te rotten,” zegt Affleck. “Ridley is op een punt in zijn carrière gekomen waar hij zich duidelijk niets meer aantrekt van wat de mensen denken.”

Verder denkt Affleck dat The Last Duel geen flop werd omwille van millennials of omdat hij niet goed is. “Ik heb slechte films gemaakt die flopten en dat valt makkelijk te verklaren,” zegt hij. “Als een film slecht is, willen mensen hem niet zien, toch?”

The Last Duel vind ik echter heel goed,” vervolgt hij. “De film slaat ook aan bij het publiek en doet het momenteel goed op streamingplatformen. Het is niet het soort film waar ik spijt van heb.”

Volgens Affleck flopte The Last Duel door het veranderende bioscooplandschap: “Wie graag complexe, volwassen drama’s ziet die geen deel uitmaken van een franchise pauzeert ook graag zijn films om naar het toilet te gaan of om de volgende dag uit te kijken,” zegt hij. “Bovendien kun je ook thuis films in goede kwaliteit bekijken.”

De acteur vreest dat The Last Duel zijn laatste bioscooprelease is. “Ik wil geen franchisefilms meer maken met een vast publiek,” zegt hij. “Vroeger vond ik dat interessant en leuk, maar nu niet meer.”

“Er zijn mensen van wie ik hou die wel nog in franchises meespelen,” vervolgt hij. “Als je zoiets doet, moet je het echter graag doen. Ik houd van andere dingen en wil me daarop toespitsen.”

Bron: IndieWire