Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.10.2021

Amerikaanse rapster eert Uma Thurmans Batman & Robin-personage in videoclip

door Vertigo

Laganja Estranja, een Amerikaanse rapster en voormalige deelneemster aan de realityreeks RuPaul Drag’s Race, heeft in de videoclip voor haar nieuwe single Poison Ivy hulde gebracht aan Uma Thurmans gelijknamige personage uit Joel Schumachers Batman & Robin uit 1997.

In de film is Poison Ivy een botanicus die transformeert in een slechterik met als superkracht planten haar zin laten doen. In de DC-comics wordt ze ook vaak als (anti)heldin afgeschilderd.

“Ik heb voor Poison Ivy gekozen omwille van haar band met de natuur,” zegt Estranja. “Als iemand die pleit voor de legalisering van cannabis en dagelijks plantkundige geneesmiddelen gebruikt om een beter leven te leiden, kon ik me in haar vinden.”

“Verder was ik tot haar aangetrokken omdat ze zowel een slechterik als superheld is,” voegt ze . “De grenzen tussen beide zijn vaag, net als in mijn leven.”

Thurmans vertolking van Poison Ivy werd in 1997 negatief onthaald, maar is sindsdien populair in de lgbtq-gemeenschap. “Ze verandert van iemand die enkel met planten kan omgaan in een geweldige en zelfzekere showgirl,” zegt Estranja. “Ik koos haar ook omdat ze een sterke vrouw is zoals ik.”

Bron: EW

Lees meer over: