Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.10.2021

Golden Globes-organisatie opnieuw onder vuur voor datumkeuze 2022-editie

door Vertigo

De Hollywood Foreign Press Association (HFPA) heeft aangekondigd dat de 79e Golden Globes-uitreiking plaatsvindt op 9 januari 2022, ook al wordt ze niet uitgezonden op tv.

Onlangs trok de Amerikaanse zender NBC, die de ceremonie doorgaans uitzendt, zich namelijk terug door de beschuldigingen van corruptie en discriminatie tegen de HFPA.

9 januari 2022 is ook de dag waarop de 27e Critic’s Choice Awards worden uitgereikt. De awardsceremonie werd eerder getipt als een mogelijke vervanger voor de Golden Globes.

De Critic’s Choice Association (CCA) is hoe dan ook verbolgen en noemt de datumkeuze van de HFPA een ‘vijandige en wanhopige’ daad. CEO Joey Berlin wijst erop dat de datum voor de Critic’s Choice Awards reeds in mei werd aangekondigd en dat de recentste twee uitreikingen ook doorgingen in de tweede week van januari, terwijl de recentste twee Golden Globes-ceremonies telkens één week later plaatsvonden.

“Het feit dat de HFPA dezelfde datum kiest als wij, is een ongeziene daad van wrok die aantoont dat ze niet bezorgd zijn om de studio’s, tv-zenders en artiesten die rekenen op het awards-ecosysteem om hun beste verwezenlijkingen te steunen en er een publiek voor te vinden,” voegt Berlin eraan toe.

Bron: IndieWire