Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.10.2021

Scoort Halloween Kills en flopt The Last Duel aan Amerikaanse box-office?

door Vertigo

Halloween Kills is in de VS sinds 15 oktober te zien in de bioscoop en op de streamingdienst Peacock en bracht op donderdag al 4,9 miljoen dollar op uit avant-premières.

Volgens de voorspellingen zal de Halloween-sequel tijdens zijn openingsweekend de Amerikaanse box-office veroveren met 35 tot 40 miljoen dollar. Daarmee zou hij onderdoen voor zijn voorganger (76,2 miljoen dollar), maar toch op weg zijn naar winst. Het budget bedroeg namelijk slechts 20 miljoen dollar.

Bovendien staat Halloween Kills er beter voor dan de andere grote nieuwkomer, Ridley Scotts The Last Duel. De film haalde op donderdag maar 350.000 dollar binnen en zou tegen zondag stranden op amper 10 miljoen dollar.

Ook No Time to Die heeft het moeilijk in de VS. De film zou in zijn tweede weekend 25 miljoen dollar opstrijken, 30 miljoen dollar minder dan tijdens zijn eerste, licht teleurstellende weekend.

Naar verluidt moet Daniel Craigs zwanenzang als James Bond minstens 800 miljoen dollar opbrengen wereldwijd om winst te maken. Momenteel staat de teller op 330 miljoen dollar en moet de film enkel nog in Australië en China verschijnen.

Bron: Dark Horizons