Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.11.2021

Point Break-scenarist onthult plot afgewezen sequelreeks

door Vertigo

De scenarist van de originele Point Break, W. Peter Iliff, heeft in de podcast Script Apart onthuld dat hij op een gegeven moment een sequelreeks heeft geschreven.

De reeks zou rond de dochter van Keanu Reeves’ personage Johnny Utah hebben gedraaid. Zij zou een Olympische snowboarder zijn geweest die na een knieblessure tijdelijk op het slechte pad raakte. Jaren later zou ze aan de slag zijn gegaan voor de FBI en net als haar vader een groep bankovervallers hebben geïnfiltreerd.

“Johnny Utah zelf was al jaren doodverklaard, maar zijn lijk werd nooit teruggevonden,” zegt Iliff. “Uiteindelijk bleek dat hij nog leefde. Ondertussen raakte zijn dochter betrokken bij een ecoterreurbeweging, wat tegenwoordig heel actueel is.”

“De beweging bestond uit twee kampen: zij die ervoor probeerden te zorgen dat bedrijven het nodige doen om onze planeet te redden en zij die zich bewapenden en een bank overvielen of zo om hun gewelddadigere aanpak te financieren,” vervolgt hij. “De FBI zat het tweede kamp op de hielen en Johnny’s dochter ging undercover.”

Volgens Iliff ging de serie dezelfde vraag hebben gesteld als de film: ‘Aan welke kant van de wet sta je?’ De spirituele opvolger van Patrick Swayzes bankovervaller/surfer Bodhi zou dan weer een bergbeklimmer genaamd Cyprus zijn geweest.

Alcon Entertainment, het productiehuis achter de Point Break-remake uit 2015, vond echter dat de film het niet goed genoeg had gedaan aan de box-office om een serie groen licht te geven.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: