Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.03.2020

Zwart-witversie Parasite in Belgische première op MOOOV Filmfestival 2020

door Vertigo

Tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteerde Bong Joon Ho te gast de zwart-witversie van het bejubelde Parasite. De nieuwe versie viel enorm in de smaak en won zelfs de Publieksprijs. Na wereldwijde interesse wordt deze versie voor het eerst in ons land getoond tijdens MOOOV Filmfestival (21 april – 04 mei).

“Het is misschien een beetje ijdel, maar als ik aan de klassiekers denk, zijn ze allemaal in zwart-wit”, zegt de Zuid-Koreaanse regisseur. “Dus ik had het idee dat wanneer ik mijn film in zwart-wit zou veranderen, het een klassieker zou kunnen worden.

“Ik ben er zeker van dat iedereen een andere opvatting zal hebben over deze versie”, vervolgt Bong. “Zelf heb ik hem twee keer gezien en twee keer kreeg ik een ander gevoel. Ik vind dat de personages er in grijstinten nog pathetischer uitzien en dat het onderscheid tussen de drie verschillende ruimtes waar de families verblijven nog tragischer is.”

MOOOV Filmfestival loopt van 21 april tot 4 mei 2020 in Beringen (The Roxy Theatre), Brugge (Cinema Lumière), Genk (Euroscoop), Lier (CC Vredeberg & Cinema Variétés), Sint-Niklaas (Siniscoop), Turnhout (UGC), en voor de eerste keer ook in Zaventem (CC De Factorij). Het volledige programma wordt bekendgemaakt op 30 maart.

Lees meer over: