Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.01.2022

Zou de planeetbedreigende komeet uit Don’t Look Up in het echt vernietigd kunnen worden?

door Vertigo

Volgens wetenschappers zou de komeet die in Adam McKays Don’t Look Up al het leven op aarde bedreigt in theorie kunnen vernietigd worden door nucleaire bommen. De komeet in de film is tien kilometer breed, bijna even groot als het exemplaar dat de dinosaurussen uitroeide.

“Zelfs al werden we pas zes maanden op voorhand gewaarschuwd, zou de mensheid zich kunnen verdedigen door vijf maanden voor de impact een reeks nucleaire explosieven te lanceren die de komeet één maand voor impact zouden onderscheppen,” zeggen Philip Lubin and Alexander Cohen van de University of California.

“Op die manier zouden we kunnen voorkomen dat we het lot delen van de dinosaurussen die nooit een les fysica volgden en er niet in slaagden om een planetair verdedigingssysteem te ontwikkelen,” vervolgen ze.

“De cijfers lijken beangstigend, maar de vernietiging van een dergelijke komeet is niet onmogelijk op dit punt in onze technologische ontwikkeling,” voegen ze eraan toe. “Dat geeft ons hoop. Idealiter hopen we ons nooit in zo’n situatie te bevinden, maar beter voorbereid dan dood.”

Bron: CBS News

Lees meer over: