Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.01.2022

Ben Whishaw begrijpt kritiek op outing van zijn personage in No Time to Die

door Vertigo

No Time to Die schreef geschiedenis door voor het eerst een James Bond-personage te outen als niet-hetero. Op een bepaald moment laat Q (Ben Whishaw) namelijk vallen dat hij een date heeft met een man.

De scène krijgt kritiek omdat de date in kwestie nooit wordt getoond en volgens Whishaw is dat begrijpelijk. “Ik geef graag toe dat het op sommige vlakken geen geweldige creatieve beslissing was,” zegt hij.

Toen hij het script las, was Whishaw zelf teleurgesteld dat er niet meer uit de scène werd gehaald. “Ik denk dat ik het niet voldoende vond,” zegt hij, maar voegt eraan toe dat hij door de grootschaligheid van de film niet durfde te protesteren.

“Misschien had ik dat bij een ander soort project wel gedaan,” vervolgt hij. “De James Bond-franchise is echter een heel grote machine.”

“Ik heb me vaak afgevraagd of ik de scène in vraag moest stellen, maar uiteindelijk heb ik aanvaard wat er in het script stond en mijn tekst gezegd. Het is wat het is.”

In tegenstelling tot sommige fans en critici denkt Whishaw echter niet dat de studio zich verplicht voelde om een lgbtq-element aan de film toe te voegen, maar niet echt moeite wilde doen.

“Ik heb niet de indruk dat de studio geforceerd werd,” zegt hij. “De bedoelingen achter de scène waren goed.”

Bron: IndieWire