Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.06.2020

Zotte voorgeschiedenis Guy Ritchie’s King Arthur onthuld

door Vertigo

Voor regisseur Guy Ritchie en hoofdrolspeler Charlie Hunnam het project vervoegden, zou King Arthur: Legend of the Sword geregisseerd worden door David Dobkin (Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga) met Kit Harington in de hoofdrol.

In Dobkins versie, waarvoor hij zich liet inspireren door Christopher Nolans The Dark Knight-trilogie, zou King Arthur een alledaagse man zijn die zichzelf in de weg staat omdat hij zo eerbaar is.

“Wanneer hij het zwaard uit de steen trekt, heeft hij niet het gevoel dat hij de loterij heeft gewonnen, maar de verantwoordelijkheid niet aankan,” zegt Dobkin.

Volgens Dobkin was Harington door Game of Thrones geknipt voor de rol en de cast bestond verder uit Joel Kinnaman als Lancelot en Gary Oldman als Merlijn. Marion Cotillard en Liam Neeson zouden mogelijk Morgana en Galahad vertolken.

“Nadat ik de cameratests van Kit en Joel liet zien, gaf Warner Bros. ons groen licht,” zegt Dobkin. “Eén dag later zei de internationale afdeling echter dat ze de film niet konden verkopen met hen in de hoofdrollen.”

Hoewel Dobkin al een cameraman en productieontwerper had aangeworven en locaties was gaan verkennen in Hongarije, gaf hij er de brui aan toen hij het script van The Judge in handen kreeg en daar zijn volgende project van maakte.

Uiteindelijk werden hij en Harington vervangen door Ritchie en Hunnam. Het resultaat moest een nieuwe zesdelige franchise lanceren, maar werd met de grond gelijk gemaakt door de pers en flopte.

Bron: Dark Horizons