Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.06.2020

Mark Hamill openhartig over Luke Skywalkers originele Star Wars-introductie

door Vertigo

Mark Hamill heeft in de podcast Pizza Film School van Joe en Anthony Russo verteld waarom hij het jammer vindt dat Luke Skywalkers oorspronkelijke introductie in Star Wars: A New Hope werd geknipt.

In de originele scène brengt Luke een bezoek aan een winkel op Tatooine waar hij onder meer zijn vriend Biggs Darklighter (Garrick Hagon) tegen het lijf loopt. “Luke wordt door iedereen in zijn omgeving uitgelachen,” zegt Hamill. “Hij is noch cool, noch populair.”

Biggs heeft zich net bij het leger van de Empire aangesloten, waarop Luke zegt dat hij niet kan wachten om hem te vervoegen. Daarna onthult Biggs echter dat hij van plan is om zich zo snel mogelijk bij de rebellen aan te sluiten.

“Dat vind ik interessant omdat Luke geen politieke overtuiging heeft,” zegt Hamill. “Hij is een pure ziel en wil gewoon de boerderij van zijn oom en tante verlaten.”

Hamill vond het gesprek met Biggs ook belangrijk omdat het de voornaamste reden is waarom hij enkel op de Force vertrouwt om op het einde van de film de Death Star op te blazen.

“In het finale gevecht wordt iedereen één voor één uitgeschakeld en de dood van Biggs zet Luke ertoe aan om de Force te gebruiken,” zegt Hamill. “Pas later werd het moment waarop Obi-Wan Kenobi ‘Luke, use the Force’ zegt eraan toegevoegd.”

Bron: THR