Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.09.2021

Zoon Star Trek-bedenker heeft twijfels bij Quentin Tarantino-film

door Vertigo

Quentin Tarantino’s R-rated Star Trek-gangsterfilm staat momenteel on hold en zal mogelijk nooit het levenslicht zien. Rod Roddenberry, de zoon van Star Trek-bedenker Gene Roddenberry, heeft er hoe dan ook zijn twijfels bij.

“Ik ben vrij kortzichtig als het op Star Trek aankomt,” zegt Roddenberry. “Toen ik opgroeide, kwamen fans naar me toe om te zeggen dat de franchise hen inspireerde en hoop gaf voor de toekomst. Dat optimisme en die boodschap zijn de essentie van Star Trek.”

“Als je er een rechttoe rechtaan actiefilm van maakt, is het wat mij betreft geen Star Trek meer,” vervolgt hij. “Daarin onderscheidt de franchise zich van Star Wars, waarvan ik trouwens een grote fan ben.”

Roddenberry voegt eraan toe dat hij ook van Tarantino’s films houdt en ruimdenkend probeert te blijven. “Ik zou graag het script van zijn film eens lezen, maar volgens mij kun je van Star Trek geen Reservoir Dogs maken,” zegt hij.

“Tarantino is echter een Star Trek-fan en begrijpt waarschijnlijk tot op zekere hoogte dat de franchise die positieve boodschap moet uitstralen,” vervolgt hij. “Ik ben niet zeker hoe zijn film er zou uitzien, maar ik ben blij dat het idee op zijn minst wordt overwogen.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: