Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.11.2018

Zo had Sacha Baron Cohen R-rated Freddie Mercury-biopic eruit gezien

door Vertigo

Voor acteur Rami Malek en regisseur Bryan Singer aan de slag gingen met Bohemian Rhapsody zouden Sacha Baron Cohen en Stephen Frears respectievelijk voor en achter de camera plaatsnemen voor een Queen-biopic.

De visie van Cohen en Frears was helemaal anders dan die van Bohemian Rhapsody. “Sacha wilde een heel extravante film maken wat Freddie Mercury’s homoseksualiteit betreft,” zei Frears, “met de ene naaktscène na de andere. Volgens mij zou Freddie Mercury er heel tevreden mee geweest zijn.”

“Ik weet niet of Sacha er van in het begin bij betrokken was,” zei een ex-medewerker van de productiemaatschappij achter Bohemian Rhapsody, “maar op een bepaald moment zou hij de hoofdrol spelen en en ging men op zoek naar een regisseur. De film draaide in de eerste plaats rond Freddie en niet rond de band. Hij zou ook de hoogte- en laagtepunten van de band tonen, maar telkens vanuit Freddie’s perspectief.”

Uiteindelijk beslisten de Queen-bandleden Brian May en Roger Taylor dat de film afbreuk zou doen aan Mercury’s nalatenschap. Cohen wou een grauwe, R-rated biopic maken waarin alles over de zanger zou onthuld worden. “Dat zou voor problemen gezorgd hebben met de rest van de band,” zei Frears. “Sacha is heel extravagant, zij zijn een stuk conventioneler.”

Eén van de bandleden wou dat de film het volledige verhaal van Queen vertelde met Mercury’s dood in het midden. “Niemand wil een film zien waarin het hoofdpersonage halverwege sterft aan aids en getoond wordt hoe de rest van de band het ervan afbrengt,” zei Cohen.

Bron: IndieWire